Wormen en wormencompost

Wormen worden wat ons betreft ondergewaardeerd! Ze zijn onmiskenbaar van groot belang in een ecosysteem. Ook zijn compostwormen in staat om grote hoeveelheden organisch materiaal te converteren. Door een wormenbak te plaatsen op je balkon, in de tuin of zelfs in je keuken, kun je dus op een duurzame manier jouw eigen groenafval verwerken. Bovendien houdt je daar wormencompost aan over!


Wormencompost

Eigenlijk zouden we beter kunnen zeggen: wormenmest. We hebben het namelijk over de uitwerpselen van wormen. Deze substantie verrijkt de bodem met voedingstoffen en verbeterd de structuur. De enorme hoeveelheid aan micro-organismen is echter het grootste voordeel van het toevoegen van wormencompost. Dit microleven stelt het voedsel in de bodem daadwerkelijk beschikbaar aan jouw planten .   

Wil je jouw wormencompost voor het nieuwe seizoen alvast reserveren? Laat het ons dan even weten

Compostwormen

Zoals gezegd is het ook mogelijk om jouw eigen wormencompost te produceren. Daar kun je niet zomaar iedere worm voor gebruiken, daarvoor heb je speciale compostwormen nodig. Dit zijn uiteraard levende beestjes en hoewel we jouw bestelling in principe kunnen opsturen (dat doen we met de grootst mogelijke zorg) hebben we nog liever dat je ze zelf even op komt halen. Indien je in de regio Weert woont kunnen we ze ook aan huis bezorgen.